Mensen denken vaak dat je tanden laten bleken niet veilig is, je glazuur achteruit gaat, je tanden gevoeliger worden of dat je gebit sneller verkleurd na een bleek behandeling en dat willen we graag aan u uitleggen.

Hoe werkt tanden bleken?

Bij tanden bleken wordt je glazuur gedemineraliseerd. Dat betekent dat er mineralen uit je tandglazuur worden onttrokken. Dit klinkt ernstiger dan het het is aangezien deze mineralen binnen 24 uur weer volledig aangevuld zijn. Door de LED lamp die we tijdens de behandeling gebruiken, zorgen we dat het effect van de bleekgels geactiveerd en versterkt wordt.

Worden mijn tanden gevoelig bij het bleken?

De nieuwste generatie bleekgels die wij gebruiken zorgen ervoor dat je tanden niet gevoelig worden.

Mijn tandhalzen zijn ontbloot, kan dat kwaad?

Mocht je ontblote tandhalzen hebben dan gebruiken onze specialisten een beschermende VIP-gel die over je tandhalzen ligt en ervoor zorgt dat je tandhalzen niet in aanraking komen met de bleekgel.

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

Je tanden verkleuren op hetzelfde tempo als voor de behandeling. Wel moet je zorgen dat je tot 3 uur na de behandeling niet rookt, niet eet en alleen water drinkt. Na die 3 uur is het beter dat je tot 24 uur na de behandeling niets eet of drinkt met veel kleurstof. Cola, koffie, rode wijn, tomatenketchup etc. is dus niet aan te raden.

Je tanden laten bleken is dus 100 % veilig. Heb je toch nog vragen over de veiligheid, bekijk dan de veelgestelde vragen pagina vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via WhatApp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *